Rekenbrein

Rekenbrein

 

 

 

 :

 

Kom elke week een uurtje rekenen en vergroot je rekeninzicht met plezier. We werken in een klein groepje, minimaal 3 maximaal 6 kinderen. Speciaal bedoeld voor kinderen die moeite hebben met automatiseren en het rekeninzicht missen. Dit zijn meestal beelddenkers maar dit is niet nodig, alle kinderen met rekenproblemen zijn welkom. Samen gaan we aan de slag om je op school weer met plezier te laten rekenen. Want iedereen kan rekenen maar soms heb je een beetje hulp nodig om dat te ontdekken.

Rekenspelletjes doen om de basis van het rekenen te leren begrijpen. Doordat we in kleine groepjes werken krijgt iedereen persoonlijke aandacht en kunnen de kinderen elkaar helpen en van elkaar leren. Rekenen op maat. Door samen rekenproblemen op te lossen maak je gebruik van elkaars sterke kanten en leer je dat er meerdere manieren zijn om een probleem aan te pakken.

Inzicht, automatiseren, tafels, optellen, aftrekken, tijdrekenen, klokkijken, maten en gewichten, mindset  dit alles met spelletjes en bewegen gebaseerd op de rekenbootcampfiguren, -kleuren en -spelletjes. Maar we gaan verder door vanaf de basis het rekeninzicht te vergroten door alles te begrijpen en te beleven.

Locatie: Hummeloseweg 48 in Zelhemlogo rekenbootcamp

Bij mooi weer gaan we naar buiten, bij slecht weer blijven we binnen, hier passen we het programma op aan, maar het is snel mooi weer in Zelhem!

Iedere week wordt er een tafel geoefend, gaan we werken aan inzicht, en lossen we een specifiek rekenprobleem op. Er is een algemeen programma waarbij in 3 maanden alle tafels voorbij komen. Mocht een kind het tempo niet kunnen volgen of al sneller gaan dan kan deze op eigen tempo deelnemen. Vanwege de kleine groep is er ruimte voor Rekenen op maat!

Tijdstip: Woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00. Vanaf 14.45 mag je komen helpen opbouwen en opruimen doen we ook gezamenlijk.

Voor kinderen met Dyscalculie die het rekenen echt heel moeilijk vinden is er een speciale rekenbrein op donderdagmiddag van 14.30 tot 14.45. Hierbij is de basis JaMaRarekenen en wordt het rekenen heel langzaam opgebouwd. Deze kinderen maken kennis met alle aspecten van het rekenen maar blijven gebruik maken van hulpmiddelen.

Kledingeisen: Kan tegen een stootje, mag vies worden en sportschoenen of laarzen.

Kosten zijn € 75,- per maand met een minimum afname van 3 maanden.  Daarna wordt er per maand betaald met een opzegtermijn van 2 weken. Er mag een week gratis proefgedraaid worden.

In de vakanties is er geen rekenbrein.

13667849_1771965049746713_358003237810122970_o

Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding. Vol=Vol. Minimaal 2, maximaal 6 deelnemers. Bij voldoende aanmelding kan er een tweede groep gestart in Gaanderen op de dinsdagmiddag.

Locatie: Hummeloseweg 48, Zelhem

Opgave kan dmv het invullen van het contactformulier

o.v.m: Naam kind, leeftijd, adres en telefoonnummer.