Middelbare school/ studenten
Op de middelbare school komt de beelddenker weer nieuwe moeilijkheden tegen. Het is wel fijn dat alle vakken nu duidelijk gescheiden zijn maar nu wordt er gebruik gemaakt van zijn plankunsten en die zijn niet altijd optimaal ontwikkeld. Ook als het tot nu toe goed ging doordat er gecompenseerd kon worden komen er nu toch vaak problemen aan het licht met huiswerk maken, woordjes leren, samenvattingen maken. Om dit samen goed op te starten kan er gebruik gemaakt worden van huiswerkbegeleiding op maat voor beelddenkers. Samen gaan we uitvinden hoe jij het best je kunt voorbereiden op een toets zodat er cijfers gehaald worden die passen bij jouw niveau.
Ook komt het veel voor dat beelddenkers op de middelbare school last hebben van hun hooggevoeligheid. Hun prioriteiten liggen anders dan de gemiddelde middelbare scholier en dat kan nog wel eens botsen. Niet iedereen vind het belangrijk dat er opgelet wordt of dat je je aan de regels houdt. Alle prikkels worden heel intensief verwerkt en alle roddels en geintjes worden heel serieus genomen en komen dus ook extra hard aan. Voeg hierbij de pubertijd welke voor ieder kind al een hele verwarrende periode is en een depressie (of erger) ligt op de loer. Zodra er inzicht en acceptatie is van de hooggevoeligheid kan er een begin gemaakt worden met hoe je hiermee om kunt gaan. Vaak een zoektocht voor kind, school en ouders. Beeldig Brein kan hierbij ondersteunen.
Vaak is er in de pubertijd een combinatie van dingen aan de hand. Op de lagere school heeft het surplus aan intelligentie ervoor gezorgd dat de resultaten best nog naar behoren waren. Een echte leerstrategie is er echter niet ontwikkeld waardoor je puber nu alsnog in de problemen komt. Daarbij gaan de hormonen een rol spelen en de gevoeligheid is nu steeds duidelijker aanwezig. Dat kan voor spanningen en schoolproblemen zorgen. Je kind dreigt steeds verder af te zakken. Op schoolniveau en op eigenwaarde. Dan is het tijd voor een gezinssessie met ouders en puber. Eventueel met broerjes en zusjes. Tijdens deze sessie wordt er een intakegesprek gehouden maar geef ik ook veel specifieke kennis over het brein en over hooggeveoligheid. Hierdoor gaat je kind zich beter begrijpen en snapt het waarom het zich zo anders voelt. Ook kunnen de schoolresultaten en de leerstrategien alvast doorgeboemn worden. Dit kan ook als je kind nog op de lagere school zit en al in groep 7 of 8 zit. Het concentratievermogen is dan hoog genoeg om 2 12 uur vol te houden. daarna graag rust inplannen vanwege de hoeveelheid informatie die verwerkt moet worden maar dan is er wel veel duidelijk waardoor er een eter contact mogelijk is tussen puber-ouders en school.

Allergisch voor Moeten
"Allergisch voor moeten". Hét handboek voor beelddenkende jongeren zodat jij jezelf beter kunt leren begrijpen en je stand kunt houden in het (niet passende) onderwijssysteem. Met heel veel kennis over het brein, waarom gaat het dan anders, over neurodiversiteiten, schooltrauma, autisme, dyslexie, heel veel beelddenken, maar ook : hoe denken die taaldenkers dan, thuiszitters, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, ons geheugen, getalsystemen, hoe kun je wel lezen, hoe maak ik een werkstuk, hoe leer ik die Franse woordjes zodat ze wel blijven hangen. Allemaal vragen die je nu misschien nog niet eens hebt. Je kan het boek nu alvast bestellen en dan krijg je hem opgestuurd zodra het binnen is. Natuurlijk is het boek voorzien van een luisterversie.

Gratis minicursus BEELDDENKEN
Wil je alvast wat inspiratie opdoen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de gratis minicursus BEELDDENKEN.
Samen maken we het verschil