Sla over naar de inhoud

Huiswerkbegeleiding voor beelddenkers

Huiswerkbegeleiding

Beelddenken en voortgezet onderwijs

Als beelddenkers eenmaal naar het voortgezet onderwijs gaan komen ze nieuwe uitdagingen tegen. net als bij alle kinderen veranderd er heel veel in hun leven. Zelf op de fiets naar school, huiswerk maken, plannen, pubertijd. Als ze het op de basisschool allemaal nog konden compenseren dan wordt het nu vaak toch wel lastiger. Vaak lukt de eerste klas nog wel maar in de tweede klas wordt er toch wel veel verlangt van hun organisatorisch vermogen. En dat is nu juist het struikelblok van veel beelddenkers.

Voor deze groep bied ik huiswerkbegeleiding op maat. Na de intake gaan we eerst leren hoe je jouw talent in kunt zetten om al deze informatie in je hoofd te bewaren en daarna gaan we aan de slag hoe je als beelddenker het beste kunt leren. Dit doen we in 2 sessies van een uur. Hierbij komen snellezen en mindmappen aan bod naast allemaal andere tips en trucs om efficiënt je huiswerk te maken. 

Daarnaast is er de mogelijkheid om wekelijks een uur huiswerkbegeleiding te krijgen. We gaan dan samen aan de slag met je huiswerk en gaandeweg leer je zelf hoe je het beste je huiswerk aan kunt pakken. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en kun je na een tijdje zelf weer aan de slag met je huiswerk. We focussen op specifieke problemen of gaan gewoon leren voor een toets op jouw eigen manier. Ook hooggevoeligheid en andere bijkomende problemen worden tijdens de huiswerkbegeleiding besproken.

 

Beeldig Brein is superleuk!!

Reactie van Paulien

Onze beide kinderen zijn naar beeldig brein geweest. De oudste  inmiddels op de middelbare school heeft inmiddels huiswerkbegeleiding en straks gaat de jongste ook.

Voor de een gaat het juist om het rekenen en de andere heeft dyslexie. Het voordeel van hulp buiten school en niet door ons als ouders is de relatie met het kind. Het wordt serieus genomen ze ervaren zelf grote voordelen bij de ondersteuning welke gegeven wordt.

We zien het terug in de cijfers. Ook nu bij de middelbare school kan in overleg met de tijden geschoven worden als er een lesuur uitvalt of het rooster veranderd. Dit zijn praktische voordelen, inhoudelijk is het fijn dat het zelfvertrouwen van onze zoon groeit.

Het gaat niet te snel er kan opnieuw gevraagd worden als leermethodes niet zijn blijven hangen.

In alle rust 1 op 1 de stof nogmaals doornemen. Er wordt goed naar de persoon gekeken. Hoe leer je leren. Welke methode past bij dit kind, belangrijke aspecten waar de tijd voor genomen wordt.