Sla over naar de inhoud

Gezinnen met gevoel

Gezinnen met gevoel

logo van 4 draakjes vder moeder en twee kinderen

 

Iedereen is anders, ook binnen een gezin. Als er een of meerdere gezinsleden hooggevoelig zijn kan dit verschil wel heel groot zijn. De belevingswerelden kunnen heel ver uit elkaar liggen en daardoor ook de verwachtingen naar elkaar toe. Ouders onderling maar ook tussen ouder en kind en kinderen onder elkaar. Dit kan tot spanningen en onbegrip leidden.

Hoe mooi zou het zijn als iedereen zichzelf zou kennen, zou weten hoe de ander in elkaar zit en rekening met elkaar zou houden. Voor de ouders een beter handvat om hun kinderen naar een mooie toekomst te begeleiden en reële verwachtingen te hebben over de mogelijk- en onmogelijkheden van hun kinderen. Voor kinderen fijn om te weten waarom ouders reageren zoals ze reageren en weten wat hun plaatsje binnen het gezin is, maar ook hoe het beter met broertjes, zusjes en vriendjes om kan gaan.

Ook in de normale alledaagse omgang met elkaar kan het uitmaken als je weet waar de behoeftes van de ander liggen maar ook waar de sterke kanten liggen. Welke grapjes zijn leuk en welke worden niet begrepen? Hoeveel tijd heeft iemand nodig om even zijn gedachten te voelen en tot het juiste antwoord te komen? Heel fijn voor de hooggevoelige gezinsleden maar ook heel veel inzicht voor de niet-hooggevoelige gezinsleden. Ook die kunnen zich onbegrepen en buitengesloten voelen.

 

Gezinssessie

eigenschappen links en rechts brein

Tijdens een gezinssessie kijken we naar alle gezinsleden. We bepalen hoe iedereen denkt en waar zijn voorkeuren en sterke kanten liggen. Zo bepalen we wat de beste manier is om rekening met elkaar te houden. Er wordt duidelijk uitgelegd waar de verschillen zitten tussen denken met je linker- en denken met je rechter hersenhelft. Er wordt ingegaan op dominantiepatronen (hand, oog, oor en voetvoorkeur) omdat dit direct van invloed is op hoe iemand leert en reageert. Daarnaast gaan we diep in op hooggevoeligheid, wat houdt het in, hoe werkt het denkproces en hoe kun je er beter mee omgaan. Dit alles aan de hand van duidelijke plaatjes, schema’s en wetenschappelijk onderlegde informatie, geheel toegespitst op uw situatie.

Tarieven:

Eerste sessie van 2 ½ uur: € 125,00

Vervolgsessie € 30,00 per half uur met een maximum van € 90,00

De sessies kunnen bij U thuis plaatsvinden of bij mij in de praktijk. Reiskosten zijn niet inbegrepen en zijn afhankelijk van de afstand.

logo gecertificeerd hsp coach