Sla over naar de inhoud

Cursus “het sensitieve brein”

Cursus "Het sensitieve brein"

logo beeldig brein transparantt

Cursus "Het sensitieve brein"

Denken , leren, werken en voelen met je rechterhersenhelft

Ongeveer 20% van de mensen heeft een voorkeur voor het gebruik van de rechterhersenhelft. Deze mensen zijn  vaak hooggevoelig en denken in beelden. Hierdoor kun je je anders en onbegrepen voelen. Tijdens deze cursus leer je wat het verschil is tussen denken met een linker- en rechterhersenhelft, wat jouw leerstijl/werkstijl (of dat van je kind of partner) is en hoe je het beste gebruik kunt maken van je sterke kanten. Ook gaan we in op het denkproces van hooggevoeligheid. De cursussen wordt gegeven op een zaterdag en vinden plaats in het KIK-Atelier, Steverinkstraat 56 in Gaanderen, Er zijn maximaal 10 deelnemers omdat er genoeg ruimte moet zijn voor persoonlijke inbreng. Er zijn verschillende cursussen voor verschillende doelgroepen.

kraan met gekleurde elastiekjes

Cursus "Het sensitieve jonge brein"

Speciaal voor ouders van kinderen tot 6 jaar. Waarom schrikt mijn peuter steeds? Waarom speelt zij niet gelijk lekker mee met andere kinderen? Waar komen al die vragen vandaan? Waarom is hij altijd zo dwars? Ik schaam me dood voor al die supermarktscènes. Waarom eet mijn kind niet? Als ouder van een hoogsensitief kind kom je in het dagelijks leven veel dingen tegen die niet stroken met wat er in de opvoedboekjes staat. De boekjes gaan uit van het gemiddelde kind. Wat nu als jouw kind niet gemiddeld is? Dan heb je niet zoveel aan die boekjes. Een vijfde van alle kinderen heeft in aanleg een dominante rechterhersenhelft. Dat is aan de buitenkant niet te zien maar is wel al snel te merken. Gevoelig voor labeltjes in kleding, snel allergisch, schrikt snel, nog lang eenkennig, prikkelgevoelig. Maar ook creatief, nieuwsgierig en autonoom. Dan zou het zo maar kunnen zijn dat jij een hoogsensitieve baby, peuter, kleuter hebt. Deze kinderen groeien anders op en hebben andere behoeften dan het gemiddelde kind. Onder slechte omstandigheden zullen zij snel depressief en gefrustreerd raken. Onder gunstige omstandigheden zullen zij opbloeien en zich prima ontwikkelen. Wil je weten hoe jij jouw hoogsensitieve baby/peuter/kleuter het beste kan begeleiden in zijn ontwikkeling? Tijdens de cursus komt je alles te weten over de ontwikkeling van kinderhersenen, de verschillende eigenschappen van een rechts en een links brein en hoe je deze kinderen het beste kunt opvoeden. Ook geschikt voor vaders! Kosten € 95,00

eigenschappen links en rechts brein

Oudercursus "Beeldig Brein"

Ben jij zelf een beelddenker? Heb jij beelddenkende kinderen of man of collega's? Kom alles te weten over hoe het beelddenkende brein in elkaar steekt. Wat zijn de verschillen in denken en problemen oplossen. Begrijp elkaar beter omdat je weet hoe de ander anders denkt dan jij. Hoe verwerk jij informatie, wat is hooggevoeligheid en wat heeft dat voor consequenties? Wat is de relatie tussen beelddenken en adhd, ass en hoogbegaafdheid? Kosten € 95,00

basisschool middelbare school hooggevoeligheid

Pubercursus

Hooggevoeligheid is een eigenschap die een heel complexe denkwereld in zich bergt. Als puber is het verschil het grootst met de leeftijdsgenoten. Jij denkt met je gevoel en wil alles begrijpen. je lichaam is aan het veranderen en alles staat op zijn kop. Je leeftijdsgenoten kan het allemaal niets schelen en zijn ongeremd. Erg ingewikkeld allemaal. Kom alles te weten over jouw denkwereld en jou gevoeligheid en jouw kijk op de wereld. Er zijn er meer die net zo denken als jij. Met de kennis van deze cursus op zak snap je jezelf beter, maar ook je leeftijdgenoten, en dat kan zeer bevrijdend werken. Laat je faalangst achter en ga weer leven!

hoogbegaafde eigenschappen

Data en tijden

De cursus wordt gegeven in het KIK-Atelier, Steverinkstraat 56 in Gaanderen. Alle zaterdagen zijn van 10.00 tot 15.00. Incl. een lekker kopje koffie of thee.

Cursusdata "het sensitieve jonge brein":
29 april 2020 en 10 Oktober

Cursusdata "Oudercursus"::
9 mei,31 november.

Cursusdata "Pubercursus":
23 mei,3 oktober

De kosten voor deze cursus zijn € 95,00 p.p.


Heeft U zelf een groep mensen en/of een locatie? Dan kom ik graag uw kant op.

Aanmelden of meer informatie? gebruik onderstaand contactformulier