Cursus “het sensitieve brein”

Cursus "Het sensitieve brein"

Denken , leren, werken en voelen met je rechterhersenhelft

Ongeveer 20% van de mensen heeft een voorkeur voor het gebruik van de rechterhersenhelft. Deze mensen zijn  vaak hooggevoelig en denken in beelden. Hierdoor kun je je anders en onbegrepen voelen. Tijdens deze cursus leer je wat het verschil is tussen denken met een linker- en rechterhersenhelft, wat jouw leerstijl/werkstijl (of dat van je kind of partner) is en hoe je het beste gebruik kunt maken van je sterke kanten. Ook gaan we in op het denkproces van hooggevoeligheid. De cursus bestaat uit 3 avonden van 2 ½ uur en vinden plaats in het KIK-Atelier, Steverinkstraat 56 in Gaanderen, Er zijn maximaal 10 deelnemers omdat er genoeg ruimte moet zijn voor persoonlijke inbreng.

Eerste cursusavond: Beelddenken uitgelicht

We gaan kijken naar verschillen in denkwijzen van de linker- en de rechter hersenhelft. De sterke en minder sterke kanten van de rechterhersenhelft komen aan bod. Begrip en inzicht zijn hier de sleutelwoorden.

Tweede cursusavond: Dominantiepatronen

Je hersenen zijn alleen maar een computer die gegevens verwerkt. De rest van het lichaam geeft de informatie. Hoe bij jouw de informatievoorziening geregeld is, bepaalt hoe jij omgaat met nieuwe informatie en situaties. Dat gaan we deze avond bekijken. Je krijgt inzicht in hoe jouw eigen leer/denkstijl ( of dat van je kind of partner) is.

Derde cursusavond: Hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid is een eigenschap die een heel complexe denkwereld in zich bergt. Vanavond maken we kennis met deze denkwijze en vallen er een heleboel puzzelstukjes op hun plaats. Dit alles wetenschappelijk onderlegd. Beelddenkers zijn echt normale mensen, ze denken alleen anders en we hebben ze heel hard nodig.

Data en tijden

De cursus wordt gegeven in het KIK-Atelier, Steverinkstraat 56 in Gaanderen. Alle avonden zijn van 19.30 tot 22.00. Incl. een lekker kopje koffie of thee.

Cursusdata "het sensitive brein":
8 Mei, 15 Mei en 22 Mei 2019

30 Oktober, 6 November en 13 November 2019

De kosten voor deze cursus zijn € 75,00


Heeft U zelf een groep mensen en/of een locatie? Dan kom ik graag uw kant op.

Aanmelden of meer informatie? gebruik onderstaand contactformulier