Sla over naar de inhoud

Back-to-school campus

Back-to-School campus

Een op de vijf jongeren heeft te maken met een verhoogde gevoeligheid voor prikkels van buitenaf. Bij de meeste beelddenkers is dit ook het geval. Dit komt doordat in de rechterhersenhelft, die door beelddenkers meer gebruikt wordt, het gevoel, de fantasie, kleuren, geluiden belangrijk zijn. Beelddenkers beleven de wereld meer. Hierdoor komen alle geluiden, beelden, gevoelens, kleuren, alles om ons heen,  meer binnen dan bij andere mensen. Dan kan je hoofd overvol raken. Vooral bij Pubers kan dit een probleem opleveren in onze prikkelvolle, drukke samenleving. Deze pubers hebben behoefte aan rust en structuur. Inzicht in hoe het in hun brein werkt en hoe anders het bij andere pubers werktkan hierbij helpen. Contact met andere jongeren met hetzelfde probleem ook.logo samen sensitief jong transparant

Voor deze jongeren hebben beeldig brein en het KIKAtelier Samen Sensitief Jong opgezet. Een plaats waar jongeren eens in de drie weken samen komen om  spelletjes te doen en te praten over hoe het is om hoogsensitief te zijn. Hoe heeft de ander de problemen opgelost. Kom tot de ontdekking dat je er niet alleen voor staat.

We beginnen het schooljaar in de laatste week van de zomervakantie met de 

Drie dagen samen in een rustige omgeving in het buitengebied van Gaanderen. Spelletjes doen, kletsen maar ook in groepsverband samen aan jezelf werken. Kom tot de ontdekking dat je wel anders bent maar dat er meer kinderen anders zijn en dat voor ons anders heel normaal is. Wordt het je allemaal teveel? Dan ga je lekker even iets voor jezelf of de hond uitlaten. 

We gaan samen voor de lunch zorgen op een zelfgemaakt vuur en als je iets leuks weet is er vast wel ruimte voor.

Krijg meer inzicht in hoe jouw brein werkt en hoe jij het beste kan leren. Klaar voor de start van het nieuwe schooljaar.

Waar: Steverinkweg 56, Gaanderen

Wanneer: 24, 25 en 26 Augustus 2020

Tijd: Van 10.00 tot 17.00

Kosten:

Voor leden van SSJ:  € 100,-

Voor niet-leden: € 125,-

Dit is inclusief lunch

Opgeven en informatie door onderstaand formulier in te vullen. Bel gerust voor meer informatie of overleg of het iets is voor uw puber. Wij hanteren de leeftijdsgrens ruim naar boven en beneden in het belang van het kind/ jong volwassene.